Weekend i Bryssel och Brügge

Just hemkommen efter en weekend i Bryssel, som är en fantastiskt trevlig stad att tillbringa ett par dagar i, så vi känner oss riktigt nöjda! Vi bodde mitt i centrala Bryssel på Café Pacific Hotel i Sain´t Catherine som har prisvärda restauranger i området kring hotellet och det fanns mycket italienskt och belgiskt förstås, med betoning på skaldjur och fisk. Moule Frites är ju en belgisk (nordfransk) nationalrätt (musslor med pommes frites)

 

3-4 dagar är precis lagom för att hinna med shopping, chokladprovning, besöka antikkvarteren, kanske hinna med något muséum men något som absolut rekommenderas är ett besök till den lilla medeltida staden Brügge! Det tar ca 50 minuter med tåget från Bryssels centralstation. Staden har ca 22 000 invånare och är som ett litet Venedig. Ta gärna en tur med en av kanalbåtarna så ser du stadens äldsta byggnader och får samtidigt lite historik!

Vi flög med KLM till Amsterdam för att byta till nästa flyg till Bryssel. Tyvärr ställdes flyget till Bryssel in så vi fick ta tåget istället...Men, det tar bara ca 1,5 tim så det funkade bra ändå. (Ett alternativ om man inte hittar flyg hela vägen fram så det kan vara bra att veta)