Boktips för hösten

Under semestern slukade jag en hel del böcker och här kommer några tips inför hösten.Svep in dig i ponchon från oss tänd några ljus, ta fram ett glas vin och sätt dig i en skön soffa/fåtölj och njut av denna läsning!

 

Niceville av Kathryn Stockett - Handlingen utspelas i Jackson, Mississippi 1963. Rasismen står inte apartheid i Sydafrika efter. Men en ung, vit kvinna och två svarta hembiträden genomför ett projekt som vänder upp och ned på hela stan. En stark, klok och varm berättelse av den sort som går rakt in i hjärtat och som man blir alldeles uppslukad av. En alldeles underbar bok! Rekommenderas varmt!

 

Presidentens hustru av Curtis Sittenfield - Beröringspunkterna mellan den före detta presidentfrun Laura Bush och romankaraktären Alice Blackwell är många: en tragisk bilolycka i ungdomen, valet av utbildning, karriär och äkta make. Detta är en bok om kontraster. Kontrasten mellan vad Alice tror på och vad hon älskar, kontrasten mellan hur hon trodde att hennes liv skulle bli och hur det blev. Det handlar också om klassmässiga kontraster.